A német kávékultúra - Kékpapír irodaszer webáruház.
Keresés

A német kávékultúra

2019.06.21.

Tartson velünk egy könnyed délutáni kávéra!

A német kultúrkörben az angol ötórai teázáshoz hasonlatosan alakult ki a kávézással egybekötött délutáni uzsonnaidő és a társas összejövetelek a „Kaffeekuchen” intézménye. A németek a munkaidő után fogyasztott kávét meglehetősen gyengére és hosszúra készítik, annak érdekében, hogy nyugodt pihenéssel tölthessék az éjszakákat. Míg egy sűrű olasz eszpresszó extra löketet ad a reggeleknek, addig a németek délutáni kávéja sokkal inkább teára emlékeztető, melengető hatással bír.

A német hosszúkávé megszületése a német porcelángyártás kezdetére – mely a nehezen elérhető kínai porcelán kiváltását szolgálta – az 1700-as évekre tehető, hiszen ezzel egyidőben készülhetett el a karlsbadi porcelán kávéskanna, mely a német forrázásos kávéfőzési technológia gyors elterjedését tette lehetővé. A karlsbadi porcelánkannával sokkal könnyedebb, áttetszőbb és hígabb kísérőital készíthető a délutáni falatozáshoz. Ezzel a módszerrel a világosra pörkölt kávéőrleményt forró vízzel öntik le, és a víz átcsepegés közben, kevésbé oldja ki a kávé aromáit, így jellegzetesen enyhe ízű, lágy kávét eredményez szemben a nagy nyomás alatt átpréselt presszókávéfőző technológiájával.

A filteres kávé gyorsan meghódította a németeket és mostanra az egyik legjelentősebb mennyiséget, több mint évi 50 000 tonnát fogyasztanak az ország lakói. A német kávéfogyasztók jellemzően a könnyű, enyhe és lágy ízeket kedvelik és ennek érdekében a kávészemeket is világosra pörkölik, így garantálva, hogy a testesebb, savasabb, pörköltebb aromák ne jelenjenek meg annyira markánsan a frissítő italban. A németeknek köszönhetjük a különösen finom hosszúkávét, melyet tejszínnel krémesítenek, mézzel, vagy nádcukorral édesítenek.

Kapcsolódó hírek:

Az olasz kávékultúra

A bécsi kávékultúra

Az amerikai kávékultúra

A légiesen könnyű tejhab titka

Amikor a fekete már nem elég

A német kávékultúra
Kosaram
Vásárláshoz kérjük, jelentkezzen be
Termékek